Pyhälle avattiin uusi tuolihissi – huipulle viidessä minuutissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pyhän hiihtokeskuksen odotettu PohjoisExpress on valmistunut ja avattu asiakaskäyttöön tiistaina 15. maaliskuuta. Laskettelijat ottivat uutuuden vastaan iloisin mielin, sillä uuden tuolihissin kyydissä huipulle hurauttaa viidessä minuutissa, eli puolet lyhemmässä ajassa kuin ankkurihissillä.

Parhaimmillaan PohjoisExpress kuljettaa Pohjoisrinteiltä Pyhän huipulle 2.400 laskijaa tunnissa. Nykyinen ankkurihissi jää palvelemaan uuden hissin rinnalla varahissinä ruuhkahuippujen ja myrskypäivien varalle. Kevään 2022 ajan uutta 4-hengen Express-tuolihissiä sisäänajetaan hieman lopullista pienemmällä nopeudella ja kapasiteetilla.

Tuolihissin lisäksi Pohjoisrinteiden palvelut ovat kehittyneet muillakin uudistuksilla: PyhäWurstin rinneravintolan lasitettu aurinkoterassi lähes tuplasi asiakaspaikat ja Pohjoisrinteen parkkialuetta laajennettiin.