Väylävirasto varoittaa: Vaikeaa kelirikkoa luvassa Lappiin ja eteläiseen Suomeen

Autot · Tim Isokivi

Suomen tie- ja rataverkostosta vastaava Väylävirasto on varoittanut tien päällä kulkevia vaikeasta kelirikkokeväästä. Syksyn ja talven haastavat olosuhteet sekä sulamisveden suuri määrä voivat aiheuttaa kelirikkoa erityisesti Lappiin.

Koko Suomen alueella on kelirikolle alttiita teitä. Keskisessä Suomessa kelirikon arvioidaan olevan normaalia, Lappiin ennustetaan puolestaan vaikeaa kelirikkoakevättä. Myös koillismaalla ja eteläisessä Suomessa kelirikko voi olla normaalia vaikeampaa.

Sorateille ennustetaan pintakelirikon lisäksi erityisesti raskaalle liikenteelle vaikeuksia aiheuttavaa runkokelirikkoa. Se aiheuttaa teille rungon pehmentymiä, reikiä ja kohoutumia. Pintakelirikko puolestaan näkyy sorateillä pehmeänä tai liejumaisena pintakerroksena.

Etelä-Suomen teille syntyi myös runsaasti päällysvaurioita helmikuun vesisateista pakkasjaksoihin vaihdelleiden säiden vuoksi. Jos vastaavanlaiset kelit jatkuvat, voivat reikiintymisongelmat edetä pohjoisemmaksikin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.