Automyyjä varoittaa: Katupöly voi vaurioittaa auton sensoreita

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nykyautoissa erityisesti peruutustutkan kaltaiset laitteet ovat herkkiä katupölylle ja niistä tulee pitää erittäin tarkasti huolta. Jos sensoreihin pääsee kertymään pölyä ja kuraa, voivat ne ryhtyä herjaamaan tavallista useammin. Lopulta ne voivat mennä rikki ja tulla iso lasku auton omistajalle.

– Katupölykaudessa on tavallaan kyse pienestä hiekkamyrskystä. Ja kun ilmassa leijailee paljon hiekkaa ja pölyä, se vaikuttaa väistämättä korin maalipintaan. Samoin tuulilasissa oleva hiekka voi herkästi naarmuttaa lasia, kun käyttää pyyhkimiä. Kaupunkien keskustojen kaltaisissa paikoissa, joissa pölyä on todella paljon, sitä voi mennä myös ilmastointiin. Harkitsisinkin itse tällaisissa paikoissa ilmastoinnin sulkemista kokonaan hetkeksi, luettelee Kamux Tampere Lielahden automyyjä Minttu Kuismanen Minttu Kuismanen.

Kuismanen muistuttaa, että jokainen autoilija voi vielä tehdä valmistavia toimenpiteitä ennen pahimman pölykauden alkua. Esimerkiksi kori voi olla hyvä käsitellä vahalla, sillä se suojaa maalipintaa. Muutenkin tänä aikana on tärkeää ottaa auton pesu säännölliseksi tehtäväksi. Nyrkkisääntönä on, että auto olisi hyvä pestä vähintään kerran kuukaudessa tai maalaisjärkeä käyttäen aina, kun se on selvästi likainen. Lian ei kannata antaa pinttyä korin pintaan, sillä pinttymien ja pienten naarmujen kohdalle voi alkaa muodostua ruostetta.