Ajokortiton huumekuski kaahasi yli 160 km/h ja ulos tieltä – auto täynnä porukkaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennevalvonnan komisario Hannu Kontola kertoo, että Espoossa koettiin viime viikonloppuna erittäin vaarallinen tilanne liikenteessä. Henkilöauton kuljettaja pakeni poliisia erittäin suurilla nopeuksilla ja aiheutti pakenemisen aikana useita vakavia vaaratilanteita lauantai-iltana.

Poliisin liikennevalvontapartio mitattasi kyseiselle autolle nopeudeksi 162 kilometriä tunnissa Länsiväylällä. Tiellä on 80 km/h -nopeusrajoitus. Kun poliisipartio näytti auton kuljettajalle pysäytysmerkkiä, lähti hän ajamaan poliisia karkuun.

− Pakenevan ajoneuvon seuraaminen tapahtui kokonaisuudessaan Espoon alueella, ja tilanteeseen osallistui useita poliisipartiota. Tilanne päättyi Mankkaalle, missä auton kuljettaja ajoi ulos tieltä. Auton kuljettajan epäillään ajaneen päihtyneenä ilman ajo-oikeutta. Kyydissä autossa oli useita matkustajia. Lisäksi autosta takavarikoitiin huumausaineita, Kontola kertoo.