Ghostbusters-ohjaaja Ivan Reitman on kuollut 75-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Ghostbusters – Haamujengi -elokuvan ohjaajana tunnettu Ivan Reitman on kuollut. Rakastettu elokuvantekijä menehtyi Associated Press -uutistoimiston mukaan 75-vuotiaana nukkuessaan kotonaan Kaliforniassa lauantaina. Reitmanin kuolinsyy ei ole tiedossa.

– Perheemme suree aviomiehen, isän ja isoisän odottamatonta poismenoa. Hän opetti meitä aina etsimään elämästä taikaa. Meitä lohduttaa se, että hänen uransa elokuvantekijänä toi naurua ja iloa lukemattomille muille ihmisille maailmassa, Ivan Reitmanin lapset kertoivat tiedotteessa.

Tsekkoslovakiassa syntynyt Reitman aloitti uransa television ja elokuvien parissa Kanadassa 1970-luvulla. Reitmanin läpimurto tapahtui hänen tuotettua hitiksi nousseen Delta-Jengi, eli National Lampoon’s Animal House -komedian. Ghostbustersin lisäksi hän ohjasi 1980- ja 90-luvuilla lukuisia menestyskomedioita, kuten Ghostbusters 2, Identtiset kaksoset, Lastenharhan kyttä ja Junior.

Reitmanin ura tuottajana jatkui hänen viimeisiin vuosiinsa saakka. Hän muun muassa toimi viime vuonna ilmestyneen, poikansa Jason Reitmanin ohjaaman Ghostbusters 3 – Afterlife -elokuvan tuottajana.