Stam1na-kosketinsoittajan toiselta yhtyeeltä esikoissingle – luvassa jotain aivan muuta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emil Lähteenmäki tunnetaan parhaiten Stam1na-yhtyeen kosketinsoittajana, mutta kyseessä ei ole hänen ainoa yhtyeensä. Lähteenmäellä on myös Carlotta Valdes -niminen kokoonpano, jonka musiikkia kuvaillaan elokuvalliseksi progeksi.

Carlotta Valdesin esikoissingle Alussa julkaistiin suoratoistopalveluissa 4. maaliskuuta. Kyseessä on toukokuussa julkaistavan Praha-albumin avausraita. Yhtyeen musiikin kerrotaan saaneen vaikutteita niin progen legendoilta Rushilta, kotimaiselta XL:ltä, kuin pelimusiikista ja raskaan rockin suuruuksilta.

Yhtyeen kosketinsoittajana ja säveltäjänä toimivan Lähteenmäen lisäksi Carlotta Valdes -kollektiiviin kuuluu muitakin kotimaisen rockin ja fuusiojazzin tunnettuja nimiö. Kitaristi Jere Haakana tunnetaan muun muassa jazz-yhtye Mortalityn riveistä ja basisti Onni Hamard Lassi Valtosen viimeisimmillä kahdella levyllä soittamisesta.