Hevonen pulassa Tallink Siljan risteilyaluksella – pelastuslaitos hälytettiin apuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai maanantain ja tiistain välisenä aamuyönä hälytyksen Tallink Siljan risteilyalukselta. Kuljetusauton sisällä Suomeen M/S Galaxy -laivassa matkustanut hevonen oli joutunut pulaan.

Hevonen oli ilmeisesti säikähtänyt jotain yön aikana ja jäänyt jumiin hevoskuljetusautossa pillastumisen seurauksena. Hevosta ei saatu ulos matkan aikana, joten se rauhoitettiin lääkkeillä. Pelastuslaitoksen työntekijät onnistuivat paikalle saavuttuaan saamaan eläimen ulos autosta.

– Ymmärtääkseni hevonen oli hypännyt kuljetusautossa olleen väliaidan päälle. Autoa jouduttiin jonkin verran purkamaan, jotta eläin saatiin ulos, tilannekeskuksesta kerrottiin.

Hevonen selvisi onnettomuudesta ilman vammoja. Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta kello 03:40.