Latasitko tämän sovelluksen puhelimeen? Poista heti – varastaa Facebook-tietoja

Digi · Tim Isokivi

Suositusta Android-laitteiden kuvanmuokkausohjelmasta on paljastunut käyttäjän tietoja varastava troijalainen. Craftsart Cartoon Photo Tools -sovelluksen luvataan muuntavan käyttäjän valokuvia piirrosmaisen näköisiksi, mutta viattoman ulkokuoren alla kyseessä on salakavala vakoiluohjelma.

Craftsasrt Cartoon Photo Tools pyytää käyttäjiä kirjautumaan Facebookiin ennen kuvanmuokkauksen aloittamista. Todellisuudessa Facebook-kirjautumistetojen syöttäminen tarjoaa FaceStealer-troijalaiselle pääsyn käyttäjän tilin yksityisiin tietoihin.

Sovelluksen puhelimeensa ladanneita kehotetaan poistamaan se välittömästi. Sovellusta on Bleeping Computer -sivuston mukaan ehditty ladata Google Play -palvelusta yli 100 000 kertaa. Se on sittemmin poistettu sovelluskaupasta.

Viattomiksi sovelluksiksi naamioituja haittaohjelmia päätyy toisinaan virallisiinkin sovelluskauppoihin. Käyttäjiä kehotetaan vilkaisemaan sovellusten saamia arvosteluja, sillä haitta- ja huijaussovellukset keräävät usein heikkoja pisteitä käyttäjiltä.