Suomen iltataivaalla kirkas tulipallo – havaintoja eri puolilta maata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolella Suomea todistettiin maanantai-iltana yllättävää ja näyttävää ilmiötä. Kirkas tulipallo kiiti maata kohti iltataivaalla hieman kello kahdeksan jälkeen.

Tulipallosta ilmoitettiin lukuisia havaintoja Taivaanvahti-palveluun. Havaintoja tehtiin muun muassa Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella. Jyväskylässä ja Mikkelissä. Pohjoisimmat havainnot tehtiin Oulun tienoilla.

Osassa raporteissa tulipalloa kuvailtiin jopa täysikuuta kirkkaammaksi. Joidenkin havaintojen mukaan kappale muuttui kirkkaammaksi kuin tuleen leimahtaen matkansa loppuvaiheilla.

Kainuun pelastuslaitos sai samoihin aikoihin ilmoituksen mahdollisesta ilmailuonnettomuudesta Suomussalmella. Hätäilmoituksen mukaan maata kohti oli tippunut kirkas valo tai valoja, mutta laajoista etsinnöistä huolimatta valoilmiön aiheuttajaa ei löydetty. Toistaiseksi tiedossa ei ole, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.