Suomalaiset nauttivat museoissa käymisestä – toiminta on kehittynyt viime vuosien aikana

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen museoliitto teettämän selvityksen mukaan kotimaan museoihin ollaan erittäin tyytyväisiä ja niitä ollaan valmiita suosittelemaan myös muille. Museoilla on myös iso merkitys alueensa talouteen. Kyselyyn vastasi 4.274 museokävijää.

Puolet museoissa käyvistä henkilöistä kertoo harrastavansa museoissa käymistä. Naiset ovat kyselyn vastausten perusteellq keskimäärin hieman kiinnostuneempia näyttelyistä kuin miehet. Vastaajien mukaan museoita vastaavat parhaiten adjektiivit mielenkiintoinen, opettavainen, kiva ja nykyaikainen.

– Museoiden toiminta on kehittynyt viimeisten vuosien aikana merkittävästi. Se näkyy sekä kävijämäärien kasvussa että museoiden tunnettavuuden lisääntymisessä. On hienoa kuulla, että museovierailu on positiivinen kokemus, Suomen museoliiton toimitusjohtaja Petra Havu sanoo.