Suomessa ladataan sähköautoja pian langattomasti

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköautojen lataaminen voi tapahtua tulevaisuudessa ilman erillisen kaapelin kytkemistä ajoneuvoon. Langattoman latauksen mahdollistavan teknologian ansiosta lataaminen voi onnistua paitsi auton ollessa pysähdyksissä, jopa ajamisen aikana.

Suomalainen infra-alan palveluyhtiö Destia ja langattomiin latausratkaisuihin erikoistunut israelilaisyhtiö Electreon aikovat testata sähköautojen langatonta latausta Suomessa. Testit on tarkoitus aloittaa Vantaalla syksyllä. Langatonta latausratkaisua testataan aluksi ingegroimalla Electreonin kehittämä langaton järjestelmä kaupallisesti saatavilla olevaan sähköautoon.

Sähköisistä tiejärjestelmistä ja langattomasta latauksesta olisi hyötyä erityisesti ammattiliikenteelle. Ne voisivat myös auttaa vähentämään liikenteen päästöjä ja nopeuttaa sähköajoneuvojen yleistymistä.

– Langaton lataus voi parantaa tehokkuutta mahdollistamalla esimerkiksi rekkojen tai jakeluautojen latauksen samalla kun niitä lastataan tai taksien latauksen niiden liikkuessa taksijonossa asiakkaita odottaessa. Tämän teknologian testaus on ensimmäinen askel kohti sen käyttöönottoa, Destian sähkölatausyksikön päällikkö Jere Jokinen kertoo tiedotteessa.