Video: Urheiluselostaja Tero Karhu kohtasi hiihtoladulla kyykäärmeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keväiset säät ovat saaneet ihmisten lisäksi monet luontokappaleet nauttimaan ulkoilmasta. Keväisillä hangilla voi törmätä jopa ajankohtaan nähden yllättiviin eläimiin, kuten suomalainen urheiluselostaja ja toimittaja Tero Karhu sai huomata. Vantaalaisella hiihtoladulla kiemurteli kyykäärme.

– Ensimmäistä kertaa kyyn kanssa ladulla, matelijasta videon kuvannut Karhu kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Kyihin törmääminen lumihangessa voi yllättää, mutta kyseessä ei ole epätavallinen ilmiö. Kyyt nimittäin saattavat jo ilmestyä nauttimaan hetkeksi kevätauringosta horrospesänsä uumenista.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Juup kertoi taannoin Ylelle kyiden elintoimintojen olevan kuitenkin kylmillä ilmoilla vielä toimimattomia. Ne eivät esimerkiksi syö vielä näin aikaisin keväästä. Pesistään poistuvat kyyt eivät vielä käytä energiaansa muuhun kuin hangella oleskeluun.