Roxette uudistui – jatkaa uudella kokoonpanolla ja nimellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalaiset Marie Fredriksson ja Per Gessle perustivat Roxetten vuonna 1986. He kohosivat maailmanmaineeseen vuonna 1989 singlellään The Look. Roxette on myynyt 85 miljoonaa albumia, julkaissut 51 singleä ja sillä on hallussaan neljä US Billboardin ykkössijaa.

Marie Fredriksson kuoli aivokasvaimeen vuonna 2019. Yhtyeen rumpali Pelle Alsing menehtyi vuotta myöhemmin. Nyt laulajaduon toinen puolisko, Per Gessle, aikoo käynnistää Roxetten tarinan uudestaan eri nimellä.

Yhtyeen uusi nimi on PG Roxette. Göteborgs-Postenin mukaan Per Gessle ilmoittaa rekrytoivansa uusia laulajia, ja mukaan tulevat ainakin Helena Josefsson ja Dea Norberg. Yhtye suunnittelee kiertuetta, jota ennen julkaistaan albumi. Ensimmäinen single näkee päivänvalonsa toukokuussa. Tarkoituksena ei ole korvata vanhaa Roxettea, vaan keskittyä uudenlaiseen aikakauteen.