Tahkon rinteille kohoaa uusi festivaali – kaikki alkoi kotibileistä

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tahkon rinnealueelle nousee uusi tapahtuma, joka on saanut alkunsa pienen kaveriporukan kesätapahtumasta. Heinäkuun 15.–16. päivä järjestettävän tapahtuman esiintyjäkaarti koostuu suomalaista DJ:stä ja artisteista.

– Festivaalin tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkikulttuuria, tuoda musiikki koettavaksi luonnon keskellä sekä myös esitellä Tahkon parhaita puolia hieman uudenlaiselle yleisölle, Tahgou Festivalin takana vaikuttavat ja Tahkolla varttuneet kaverukset Eino Liinamaa ja Oskari Perttilä kertovat.

Miehet ovat järjestäneet Tahkolla pieniä kaveriporukan tapahtumia jo vuosien ajan. Tapahtumat ovat kasvaneet heidän mukaansa sen verran isoiksi vuosien aikana, että kaverukset päättivät valloittaa tänä vuonna koko vuoren.

Tahgou Festivalin päälava ja tunnelmallinen festivaalialue rakentuu Tahko Mountainin huipulle, Rinneravintola Pehkun ympäristöön. Tahkon rinnefestareilla esiintyvät muun muassa DJ WUF, Gas Gas, Jori Hulkkonen, Kristiina Männikkö, Paha Vaanii DJ’s, Rony Rex, Tomba, Ulrika, Windows95Man sekä ibe. Muutamia artistijulkistuksia on tulossa vielä kevään mittaan.

– Tuntuisi aika siistiltä kuunnella keikkaa esimerkiksi rinteiden päällä olevasta näköalatornista auringon laskiessa taustalla, fiilistelee Eino Liinamaa kesää odotellen.