Tampereella huutokaupataan 37 artistin nimikirjoituksella varustettu kitara – rahat hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen evankelis-luterilaiset seurakunnat järjestävät huutokaupan, jossa kerätyt tulot lahjoitetaan Ukrainasta paenneiden hyväksi. Lahjoituksena saatujen myyntiesineiden joukossa on muun muassa 37 muusikon nimikirjoituksella varustettu sähkökitara.

Kitaraan nimensä ovat raapustaneet muun muassa Tarja Turunen, Eicca Toppinen, Paleface, Arja Koriseva, Mikko Alatalo, Kauko Röyhkä, Samuli Putro ja Suvi Teräsniska. Kitaran lahjoittanut Hannu Jukola on Aamulehden mukaan kerännyt nimikirjoitukset soittimiin valokuvatessaan muusikoita Silta-lehteen.

Huutokaupassa myydään myös esimerkiksi Juice Leskisen käsin kirjoittama, signeerattu Oodi-runo. Musiikkiin liittyvien esineiden lisäksi huutokaupattavana on muun muassa Papu Designin suosituin neletakkimalli ja brasilialaistaustaisen taiteilija Alexandra Estrellan taulu. Huutokauppa on käynnissä Huuto.net-palvelussa 8. huhtikuuta kello 10 saakka.