Donald Trump haastoi Hillary Clintonin oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleissa pääehdokkaina olivat Donald Trump ja Hillary Clinton. Vaalien voittajaksi nousi lopulta Trump. Nyt Yhdysvaltojen entinen presidentti on nostanut kanteen Clintonia ja demokraattipuolueen johtohahmoja vastaan.

Oikeustoimien taustalla ovat Clintonin ja demokraattipuolueen syytökset, joiden mukaan Venäjä kytkeytyi Trumpin vaalikampanjaan. Trumpin mukaan demokraatit pyrkivät vaikuttamaan vaalitulokseen ja sabotoimaan hänen kampanjaansa. CNBC-uutissivuston mukaan kanteessa vaaditaan vahingonkorvauksia yhteensä 72 miljoonan dollarin edestä.

Republikaanien johtama senaatin paneeli julkaisi vuonna 2020 raportin, jossa todettiin Trumpin kampanjan ja Venäjän välillä olleen yhteyksiä. Raportin mukaan esimerkiksi Trumpin kampanjssa työskennellyt Paul Manafort oli tavannut säännöllisesti venäläistä tiedustelupäällikköä. Varsinaisesta salaliitosta ei kuitenkaan löydetty todisteita.