Museon remonttimies varasti erikoisjoukkojen luotiliivin – oli sotilaalla Osama Bin Ladenin rynnäkössä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Floridassa on museo, jossa esitellään Yhdysvaltojen merkijalkaväen toimintaa. Fort Piercessä sijaitsevassa The National Navy SEAL Museum -näyttelyssä on esillä merkittäviä esineitä esimerkiksi tunnetuista operaatioista. Tavaroilla voi olla arvoa niin rahallisesti kuin historiallisesti.

Museossa tehtiin hiljattain remonttia huoneessa, jossa oli esillä esineitä terroristi Osama Bin Ladenin kuolemaan johtaneesta Operaatio Neptunuksen keihäästä. Näyttelyssä on esillä muun muassa luotiliivit, jotka on ollut yhden sotilaan päällä Bin Ladenin linnoitukseen tehdyssä rynnäkössä. Nämä liivit kiehtoivat remonttimies Kendall Rustia niin paljon, että kolmekymppinen mies päätti panna liivit työkalupakkiinsa työpäivän päätteeksi.

Museon työntekijä kiinnitti huomiota Kendall Rustin omituiseen käytökseen. Hän soitti poliisille huomattuaan, että luotiliivit olivat kadonneet näyttelytilasta. Rust pidätettiin ja passitettiin kaltereiden taakse. Liivien arvoksi on arvioitu noin 50.000 dollaria, The Smoking Gun uutisoi.