Ylivieskan poliisiasemalle tuotiin sodanaikainen räjähde – asema jouduttiin evakuoimaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ylivieskan poliisiasemalla tapahtui perjantaina 25. maaliskuuta odottamaton tilanne. Asema jouduttiin evakuoimaan sinne tuodun sodanaikaisen räjähteen vuoksi.

Ylivieskan poliisiasema tyhjennettiin perjantaina aamupäivästä. Myös poliisiaseman alueen liikennettä rajoitettiin. Alue on eristettynä, kunnes räjähde siirretään turvallisesti ja ulkopuolisia vaarantamatta.

Räjähteen tuominen poliisilaitokselle liittyy Kaleva-lehden mukaan Oulun poliisilaitoksen järjestämään armovuosikeräykseen. Keräyspäivänä poliisille voi luovuttaa kuolinpesien aseita sekä tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita ja patruunoita ilman seuraamuksia. Poliisi on kuitenkin ohjeistanut ilmoittamaan räjähteistä ennalta, eikä niitä tule toimittaa poliisin toimipisteisiin.

Poliisi tekee yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa räjähteen raivaamiseksi. Ylivieskan poliisiasemalla perjantaille ajan varanneisiin asiakkaisiin on oltu erikseen yhteydessä.