Microsoft massiivisen iskun kohteeksi – hakkerit veivät 37 gigatavun edestä lähdekoodia

Digi · Tim Isokivi

Hakkeriryhmä Lapsus$ ilmoitti taannoin murtautuneensa teknologiajätti Microsoftin palvelimelle. Ryhmä ilmoitti sosiaalisessa mediassa varastaneensa yhtiöltä suuren määrän lädekoodia. Microsoft on sittemmin vahvistanut joutuneensa tietomurron kohteeksi.

Hakkerit varastivat lähdekoodia 37 gigatavun edestä ja vuotivat ne verkkoon. Lapsus$in mukaan heidän haltuunsa päättyi muun muassa merkittävä osa hakukone Bingin lähdekoodista ja osia Bing Mapsin sekä Cortanan koodista.

Microsoft on kertonut blogissaan yhtiön perehtyneen hakkereiden käyttämiä taktiikoita ja menetelmiä. Lapsus$ on Bleeping Computer -sivuston mukaan aikaisemminkin valikoinut kohteikseen tunnettuja teknologia-alan yhtiöitä, kuten Samsung, Ubisoft ja Vodafone. Hakkerit uhkaavat iskujen jälkeen vuotaa haltuunsa saaman materiaalin verkkoon, mikäli heidän lunnasvaatimuksiin ei vastata.