Poliisi varoittaa – pyörävarkaudet lisääntyvät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevään saapuessa pyöräily lisääntyy, mutta samalla päätään nostaa myös ikävä lieveilmiö. Katukuvassa lisääntyvä polkupyörien määrä saa myös varkaat liikkeelle.

Hämeen poliisi on tiedotteessaan muistuttanut pyöräilijöitä varkauksien lisääntymisestä. Poliisin mukaan pyörää tulisi pitää aina lukittuna ja merkitä kulkuneuvoon runkonumero sekä muut tunnistetiedot. Kyseiset tiedot tulisi myös pitää itsellä tallessa varkaustapausten varalta.

– Tämä asia helpottaa pyörän tunnistamista ja rikosilmoituksen tekemistä, jotta pyörä saadaan asianmukaisesti etsintäkuulutettua. Olisi suotavaa, että pyörästä ja pyörän tunnistetiedoista olisi tuore valokuva itsellä, tiedotteessa kerrotaan.

Hämeen poliisilaitoksen alueella on jo yhden vuorokauden aikana kirjattu useampia polkupyörävarkauksia. Kyseinen ilmiö tulee poliisin mukaan todennäköisesti vain kiihtymään kevään ja kesän aikana.