JVG-elokuva veti yleisöä elokuvateattereihin: ”Yksi parhaista kotimaisista avauksista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perjantaina 25. maaliskuuta ensi-iltansa sai dokumenttielokuva JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii. Elokuvassa perehdytään suomen suosituimpiin hiphop-kokoonpanoihin kuuluvan JVG:n 10-vuotisen uran käänteisiin.

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii nousi ensi-iltaviikonloppuna Suomen toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi kärkipaikkaa viikojen ajan pitäneen The Batmanin jälkeen. Elokuva sai viikonloppuna 12 040 katsojaa. Kyseessä on vuoden paras kotimaisen elokuvan avausviikonlopun tulos.

– Kyseessä on kyllä timanttinen saavutus kotimaiselle dokumenttielokuvalle, itseasiassa yksi parhaista kotimaisista avauksista pitkään aikaan, kommentoi tiedotteessa elokuvaa levittävän SF Studiosin levitysjohtaja Timo Räisänen.

Cocoa Playn tuottaman elokuvan ovat ohjanneet Taito Kawata ja Miika Särmäkari. Elokuvassa nähdään runsaasti kohuakin herättänyttä arkistomateriaalia vuosien varrelta sekä muun muassa JVG:n perheenjäsenten, ystävien ja taustavaikuttajien haastatteluja.