Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ovat Vuoden mökkiläiset 2022

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Juontajapariskunta Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren mökki sijaitsee upeissa maalaismaisemissa Kanta-Hämeessä. Mökki nousi julkisuuteen, kun se remontoitiin osana MTV:n Kotoisa-ohjelmaa. Nyt pariskunta on napannut Vuoden mökkiläiset 2022 -palkinnon.

– Mökkinaapurimme ovat aivan ihania. Rakastan koko aluetta! Olen sielultani maalainen, ja vietin lapsuuteni maalla. Lapsuuden unelma-ammattini olikin maatalon emäntä. Mökillä saan elää tätä lapsuuden unelmaa itsekin, kertoo Marja Hintikka.

Saunarakennuksesta, makuuaitasta ja lisärakennuksesta koostuva mökki on perheelle tärkeä paikka, jossa oleskellessa rauhallinen rytmi tuo vastapainoa hektiseen arkeen. Ison järven rannalla sijaitsevalta mökiltä matka kauppaan taittuu veneellä.

Messukeskus ja Vapaa-ajan asukkaiden liitto VAAL ry valitsevat yhdessä joka vuosi Vuoden mökkiläisen. Vuoden mökkiläinen -arvonimi myönnetään taholle, joka on julkisuudessa puhunut arvostavasti mökkiläisyydestä ja mökillä olemisesta. Ennen mökin ostamista pariskuntaa varoiteltiin mökkeilyyn liittyvästä työmäärästä, mutta Hintikka on asiasta eri mieltä.

– Totta kai mökkeilyyn liittyy työtä, mutta onni ei elämässä tule valmiista pöydästä, vaan tekemisestä. Mökillä tekeminen on konkreettista ja siinä näkee heti työn tuloksen. Se on toisenlaista työtä kuin oma abstrakti, mielikuviin painottuva päivätyöni. Mökillä saa tehdä rennosti ja kokeilla, voi heittäytyä, kertoo Marja Hintikka ja jatkaa:

– Mökkeily kehittää lasten luontosuhdetta. Me suomalaiset olemme mökkikansaa, emme palatsikansaa.