Huijari esiintyi Anssi Kelana – vei uhrilta kymmeniä tuhansia euroja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on liikkeellä huijareita, jotka esiintyvät esimerkiksi suomalaisina tähtinä. Nyt laulaja-lauluntekijä Anssi Kela on paljastanut Facebook-julkaisussa faninsa joutuneen erään tällaisen huijarin uhriksi. Se koitui uhrille lopulta kalliiksi.

Anssi Kela kertoo saavansa jatkuvasti yhteydenottoja ihmisiltä, joille hänen esiintynyt henkilö tai henkilöt ovat lähettäneet viestejä. Muusikko kelaa viestien olevan todellisuudessa peräisin ammattilaisilta huijareilta. Jossain vaiheessa huijarit alkavat pyydellä kohteiltaan rahaa erilaisin verukkein.

Esimerkkinä Kela kertoo huijauksen uhriksi joutuneesta fanista. Huijari oli käyttänyt hyväkseen uhrin vaikeaa elämäntilannetta, joka vaikeutti rationaalista ajattelua. Uhriinsa rakastunutta esittänyt huijari oli väittänyt Kelan olevan keikkamatkalla Yhdysvalloissa ja vaikeuksissa menettää omaisutensa, ja pyysi rahallista apua.

– Uhri päätyi ottamaan pankista lainaa. Hänen kertomansa mukaan huijari sai lopulta lypsettyä häneltä kymmeniä tuhansia euroja. Huijauksesta on tehty rikosilmoitus, mutta on melko todennäköistä, ettei tekijää saada koskaan kiinni, Kela kirjoitti Facebookissa.

Kelan mukaan uhrin hälytyskellot alkoivat soimaan vasta siinä vaiheessa, kun lehdissä tähden uutisoitiin menneen naimisiin. Muusikko kehottaa fanejaan varomaan huijauksia ja olemaan vastaamatta epäilyttäviin yksityisviesteihin julkisuuden henkilöiltä.

– Minä en koskaan lähettele suoria viestejä someseuraajilleni. Facebookissa ja Instagramissa virallisen tilini tunnistaa nimeni perässä olevasta sinisestä merkistä. Jos se puuttuu, niin tili on huijausta. Twitteriä en nykyisin käytä lainkaan, Kela totesi.

 

https://www.facebook.com/kelastinen/posts/523283745826066