Nitro Rallycrossin osakilpailu Suomeen – ajetaan KymiRingillä elokuun lopulla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloista peräisin oleva Nitro Rallycross laajenee tänä vuonna kansainväliseksi kilpailuksi. Yksi osakilpailuista nähdään Suomessa, Iitin uudella KymiRingillä, Kouvolan kupeessa. Laajennetun Nitro RX -sarjan kymmenestä osakilpailusta ensimmäinen starttaa Englannissa kesäkuussa.

Suomen osakilpailu ajetaan KymiRingillä 27.-28. elokuuta. Suomen lisäksi kilpailut nähdään myös Ruotsissa, Kanadassa ja Saudi-Arabiassa. Nitro RX kausi huipentuu maaliskuussa 2023 Yhdysvalloissa järjestettävään mestaruustapahtumaan.

– Olen todella innoissani Nitro Rallycrossin laajentumisesta kansainväliseksi sarjaksi. Fanit, kuskit ja tiimit ovat toivoneet Nitro Rallycrossin tyylistä energistä ja vauhdikasta kisaa ja tarkoituksenamme on ollut tehdä sarjasta kansainvälinen jo alusta asti, Nitro RX -voimahahmo ja sarjan 2021 mestari Travis Pastrana kertoo.

Kymiringillä ajetaan tänä vuonna myös ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan ja motocrossin MM-sarjan osakilpailut.