Sony uudistaa Playstation Plus -palvelun – nämä asiat muuttuvat

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony uudistaa Playstation Plus -palveluaan. Uudistuksen myötä Playstation Plus ja pelien suoratoistopalvelu Playstation Now yhdistetään. Samalla tarjolle tulee kolme eri hintaista tilausmuotoa, joista osassa on tarjolla muun muassa pääsy satojen pelien kirjastoon.

8,99 euroa kuukaudessa maksava Playstation Plus Essential ei juurikaan eroa perinteisestä Plus-jäsenyydestä. Sen etuihin lukeutuvat kaksi kuukausittaista etupeliä, alennuksia, verkkopelimahdollisuus ja pilvitallennustila. Tarjolla on myös 24,99 euron kolmen kuukauden tilaus ja 59,99 euron vuositilaus.

Playstation Plus Extra maksaa 13,99 euroa kuukaudessa. Essential-etujen lisäksi se tarjoaa pääsyn noin 400 latauspelistä koostuvaan PS4- ja PS5 -kirjastoon. Tarjolla on myös 39,99 euron kolmen kuukauden tilaus ja 99,99 euron vuositilaus.

Playstation Plus Premium maksaa 16,99 euroa kuukaudessa. Essential- ja Extra-etujen lisäksi tilaukseen sisältyy PS1, PS2 ja PSP -peleistä koostuva pelikirjasto, suoratoistettavia PS3-pelejä, mahdollisuus pelata edellä mainittuja pelejä suoratoistona ja pelidemoja. Tarjolla on myös 49,99 euron kolmen kuukauden tilaus ja 119,99 euron vuositilaus.

Uudistus tapahtuu asteittain kesäkuusta alkaen. Ne tulevat ensin käyttöön Aasiassa ja myöhemmin Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa. Sonyn tavoitteena on, että palvelu on uudistettu koko maailmassa vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon aikana.