Terhi Kokkosen kirjasta elokuva – Pihla Viitala ohjaajaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Terhi Kokkonen tunnetaan parhaiten Ultra Bra ja Scandinavian Music Group -yhtyeiden laulajana, mutta vuonna 2020 hän teki myös toisenlaisen aluevaltauksen. Kokkoselta ilmestyi tuolloin Rajamaa-niminen romaani.

Nyt Rajamaan pohjalta työstetään elokuvaversiota. Kirjan elokuvaoikeudet on ostanut tuotantoyhtiö SF Studios, ja sen ohjaajaksi on kiinnitetty Pihla Viitala. Parhaiten näyttelijänä tunnettu Viitala on nähty muun muassa Karppi-rikossarjan pääroolissa.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2020 voittanutta Rajamaa-kirjaa kuvaillaan vahvatunnelmaiseksi psykologiseksi romaaniksi. Romaanin keskiössä on kireää liittoaan hoitanut aviopari, joka päätyy auto-onnettomuuden seurauksena Arctic Mirage -nimiseen majapaikkaan Lapissa. Romaanin oikeudet on myyty Saksaan ja Viroon.