Potentiaalisesti vaarallinen asteroidi hipoo maapalloa aprillipäivänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Potentiaalisesti vaaralliseksi määritelty asteroidi 2007 FF1 ohittaa maapallon aprillipäivänä. Asteroidi tulee olemaan 1. huhtikuuta lähempänä Maata kuin koskaan aikaisemmin. Asteroidi on halkaisijaltaan 110-260 metrin kokoinen.

Vaikka asteroidi on määritelty potentiaalisesti vaaralliseksi, ei uhkaa törmäyksestä ole aprillipäivänä. Lähietäisyys tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että kappale ohittaa Maan noin 7,4 miljoonan kilometrin pästä. Etäisyys vastaa Maan ja Kuun keskiarvoista välimatkaa noin 19-kertaisesti.

Virtual Telescope Project julkaisi verkossa asteroidista teleskoopilla otetun kuvan. Kappale tosin näkyy kuvassa vain pienenä pisteenä tähtien lomassa. Live Science -sivuston mukaan 2007 FF1 ohitti maapallon viimeksi elokuussa 2020 noin 17,3 miljoonan kilometrin etäisyydeltä.