Vuoden ravintola 2022 on valittu: ”Osaamisesta saa nauttia”

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen Gastronomien Seura on jälleen valinnut vuoden ravintolan. Tänä vuonna tittelin sai Helsingin Punavuoressa, Fredrikinkadulla sijaitseva Nolla. Vuonna 2016 perustetussa ravintolassa pyritään minimoidaan ruokahävikin syntyminen.

Gastronomit perustelivat valintaa Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella. Raadin mukaan Nolla on osoittanut, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman tarjotun ruoan herkullisuudesta, palvelun laadusta ja muista tärkeistä elementeistä tinkimistä.

– Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Valitsit sitten lasillisen tiskillä pieteetillä valmistettujen näppipalojen kera tai täyden illalliskokemuksen juomineen, niin ravintolan osaamisesta saa nauttia aina sisäänkäynnistä laskun maksamiseen asti. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon, kuvailee Suomen Gastronomisen Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski tiedotteessa.

Vuoden ravintola -palkinto on jaettu vuodesta 1985 lähtien. Viime vuonna palkintoa ei tosin jaettu, vaan sen sijaan julkaistiin ravintolasuosituksia antava karttapalvelu. Suomen Gastronomien Seura perustettiin vuonna 1945, ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.