Bruce Willis parantumattomasti sairas – lopettaa uransa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mestarinäyttelijä Bruce Willis on sairastunut afasiaan. Kyseessä on puheen ymmärtämisen ja tuottamisen vaikea häiriö, joka vaikuttaa myös miehen uraan näyttelijänä. Brucen tytär Rumer on kertonut, että hänen isänsä lopettaa uransa sairauden vuoksi.

– Brucen uskomattomille faneille halusimme perheenä kertoa, että rakkaallamme Brucella on ollut joitain terveysongelmia ja hänellä on hiljattain diagnosoitu afasia, mikä vaikuttaa hänen kognitiivisiin kykyihinsä. Tämän seurauksena ja suuren harkinnan päätteeksi Bruce on siirtymässä pois uralta, joka on merkinnyt hänelle niin paljon.

Afasian syitä voivat olla muun muassa aivoinfarkti, aivoverenvuoto, erilaiset aivovammat, dementia ja etenevät aivosairaudet. Bruce Willis on 67-vuotias. Hän on näytellyt urallaan yli 70 elokuvassa.