Pyhitä pääsiäinen perheelle – tässä parhaat tärpit laatuaikaan

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuluneet vuodet ovat olleet suoraan sanottuna kammottavia. Ihminen saa elämäänsä lohtua ja valoa keskittymällä asioihin, jotka ovat edelleen hyvin. Kun muu maailma romahtaa ympärillä, kannattaa keskittyä omaan ja läheisten hyvinvointiin. Pääsiäisenä voi nauttia pitkistä vapaista perheen kanssa.

Perheen kanssa yhdessä vietetty aika on tärkeää sekä lasten että aikuisten hyvinvoinnille. Se hitsaa perheenjäseniä yhteen saumattomasti ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä turvaa. Pääsiäisenä voi tehdä perheillallisia ja oikeasti syödä saman pöydän ääressä ilman häiriötekijöitä pitkän kaavan kautta. Sen jälkeen tiskit hoidetaan yhdessä ja muut asiaan kuuluvat kotityöt.

Pitkien pyhien aikana on järkevää harrastaa liikuntaa ja lähteä koko konkkaronkan voimin ulkoilemaan, joogaamaan tai uimahalliin pulikoimaan. Aikuisten on myös hyvä muistaa leikkiä lastensa kanssa. Yhteiset visailut ja kisailut ovat hauskoja illanviettotapoja perinteisen television tuijottamisen sijaan. Pääasia on kuitenkin se, että perhe on yhdessä ja aidosti läsnä.