Suomen parhaat pizzeriat äänestettiin – voitto meni Tampereelle

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen parhaat pizzeriat on jälleen äänestetty. Parhaaksi valittujen joukkoon mahtui ravintoloita laajalti eri puolilta Suomea. Äänestyksen taustalla oli ruokamedia Toptaste Oy.

Listan ensimmäiselle sijalle nousi tamperelainen Pizzeria Napoli. Tampereen vanhin pizzeria tunnetaan erityisesti yli sadan pizzan listasta, joka on Suomen ja mahdollisesti jopa Euroopan laajin. Täytevaihtoehtoja löytyy perinteisistä aina strutsinlihaan ja mustaanmakkaraan.

Toisella sijalla on Capperi, jolla on Helsingissä kolme toimipistettä. Capperin italialaisesta täysjyvävehnästä tehty taikina saa ylleen tomaatteja Vesuviuksen alueelta sekä campanialaista Ella Mozzarellaa. Kolmanneksi sijoittui Helsingin vanhimpiin ravintoloihin lukeutuva Juttutupa, jonka oluttupamaista tunnelmaa kuvaillaan samalla boheemiksi ja perinteiseksi.

Neljännelle sijalle äänestettiin ravintolaketju Classic Pizza Restaurant, jolla on toimipisteitä eri puolilla Suomea. Viidenneksi parhaaksi pizzeriaksi valittiin Jyväskylässä ja Seinäjoella toimiva Johnny’s Heist, jonka ruoassa on vaikutteita Toscanasta ja klassisesta napolilaisesta pizzasta.

  1. Pizzeria Napoli (Tampere)
  2. Capperi (Helsinki)
  3. Juttutupa (Helsinki)
  4. Classic Pizza Restaurant (useita sijainteja)
  5. Johnny’s Heist (Jyväskylä ja Seinäjoki)
  6. Bumma (Järvenpää)
  7. Manala (Helsinki)
  8. Popino (Hämeenlinna)
  9. Via Tribunali (Helsinki, Turku ja Kolari)
  10. Luca (Helsinki ja Tampere)