Helsingistä Islantiin seitsemän kertaa viikossa – lennot olleet tauolla pitkään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Icelandair avasi uudelleen Helsinki-Reykjavik-reitin. Yhtiön Helsingin ja Reykjavikin väliset suorat lennot ovat olleet koronapandemiasta johtuen tauolla. Islanti on poistanut kaikki maahantulorajoitukset helmikuun lopulla.

Icelandair lentää Helsingistä Keflavikin kansainväliselle lentokentälle jopa seitsemän kertaa viikossa. Islannin pääkaupunki Reykjavik on tunnettu elävästä ravintola- ja kulttuuritarjonnasta. Maa itsessään taas tarjoaa henkeäsalpaavaa luontoa ja maisemia. Islannin sijainti Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä on myös erinomainen Atlantin toiselle puolelle matkustaville.

– Nyt Suomesta lähtevillä matkustajilla on uusi mahdollisuus matkustaa moniin Pohjois-Amerikan kohteisiin Reykjavikin kautta. Pohjois-Amerikkaan suuntautuvaan matkaan voi yhdistää myös 1–7 yön niin sanotun stopoverin eli pysähdyksen Islannissa. Pysähdyksellä ei ole vaikutusta lentolipun hintaan. Näin matkustajat voivat tutustua Islannin luovaan kulttuuriin ja ainutlaatuiseen luontoon matkallaan Pohjois-Amerikkaan, sanoo Icelandairin Suomen ja Ruotsin markkinointipäällikkö Christian Häggström.