Tältä Andy McCoy näytti 17-vuotiaana – herkullinen arkistolöytö verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Andy McCoy on tehnyt pitkän uran suomalaisen rockin parissa. 59-vuotias muusikko soitti 1970-luvulla Briard ja Pelle Miljoona Oy -yhtyeiden riveissä ja nousi myöhemmin maailmanmaineeseen Hanoi Rocksin kitaristina.

Ylen elävässä arkistosta löytyneestä videosta selviää, miltä Andy McCoy, oikealta nimeltään Antti Hulkko näytti 17-vuotiaana. Yle haastatteli muusikkoa vuonna 1980 Maukka Perusjätkän levytyssession yhteydessä hieman ennen McCoyn liittymistä Hanoi Rocksiin. Haastattelussa kitaristi kertoikin pyrkivänsä urallaan yhä ylemmäs ja ylemmäs.

Yle Areenassa on katsottavissa myös vuonna 1999 tehty Andy McCoyn tarinan kertova The Real McCoy -dokumenttielokuva. Muusikko on kiertänyt kevään aikana Suomen esiintymislavoja Andy McCoy 60-v -juhlakiertueensa merkeissä.