Julkkiskokki Henri Alen twiittasi armeija-ajan kuntsareistaan – sitten puolustusvoimat vastasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Julkkiskokki Henri Alen tunnetaan lukuisista eri yhteyksistä, ja hän on melko aktiivinen toimija myös sosiaalisessa mediassa. Koronakriisin aikana hän on esittäjyt ravintola-alan puolesta jyrkkää kritiikkiä muun muassa Sanna Marinin hallituksen toimista. Nyt hän on esittänyt sosiaalisessa mediassa kysymyksen puolustusvoimille.

Henri Alen tiedusteli Twitterissä puolustusvoimilta voisiko hän käyttää vuonna 1998 käyttämättä jääneet kymmenen kuntsariaan, eli kuntoisuuslomiaan, mikäli Suomessa sotilaallinen tilanne kiristyy ja ”pilliin puhalletaan”. Kysymykseen tägätty puolustusvoimat huomasi viestin ja hetkeä myöhemmin ylimatruusi Alen sai vastauksen kysymykseensä.

– Ei hätää. Kiertotalouden oppien mukaisesti kuntsarisi on jo jaettu uusiokäyttöön, puolustusvoimat vastasi.