Maanteillä siirrytään kesänopeuksiin – urakka alkaa tiistaina 12. huhtikuuta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen teillä aletaan jälleen siirtymään asteittain kesänopeuksiin. Väyläviraston tiedotteen mukaan talviajan nopeusrajoituksia aletaan poistamaan tiistaina 12. huhtikuuta alkaen.

Nopeusrajoitusten muuttamisen tarkasta ajankohdasta päättävät ELY-keskukset paikallisten sää- ja keliolosuhteiden perusteella. Muutosten ajankohtaa saatetaan siis lykätä, jos kelitilanne niin vaatii. Koko maassa on kuitenkin määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Väylävirasto muistuttaa, että keliolosuhteet on tärkeää ottaa huomioon rengasvalintoja tehdessä. Kesärenkaihin vaihtamista ei kannata lumisilla ja jäisillä teillä vielä kiirehtiä. Nastarenkaiden käyttö on sallittua maaliskuun jälkeenkin, jos sää tai keli edellyttää niin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.