Hakkerit iskivät Youtubeen – kohteina Eminem, Justin Bieber ja Taylor Swift

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien supertähtien Youtube-tilit joutuivat äskettäin hakkeri-iskun kohteeksi. Joukossa olivat muun muassa Justin Bieber, Eminem, Taylor Swift, Drake, Harry Styles, The Weeknd ja Ariana Grande. Heistä jokaisella on Youtubessa kymmeniä miljoonia tilaajia.

Isku ilmeni artistien Youtube-tileille ladattujen outojen videoiden muodossa. Kanaville ilmestyi esimerkiksi Justin bieber – Free Paco Sanz (ft. Will Smith, Chris Rock, Skinny flex & Los Pelaos) -niminen video. Nimessä mainittujen tähtien sijaan videolla esiintyy parhaillaan vankilatuomiota suorittava espanjalainen Paco Sanz, joka huijasi tuhansia ihmisiä valehtelemalla kärsivänsä parantumattomasta sairaudesta.

Twitter-tili Los Pelaos on sittemmin väittänyt olevansa hakkeri-iskun taustalla. Huhtikuussa 2022 perustetun tilin ylläpitäjä on tuntematon, mutta seuraajia on ehtinyt kertymään jo tuhansia.

Tietoturvabloggari Graham Cluley kertoo MailOnline-lehdelle olevan mahdollista, että korkean profiilin Youtube-käyttäjät käyttävät saman sometilejään ylläpitävän yhtiön palveluja. Hakkeri tai hakkerit ovat saattaneet päästä käsiksi tähtien tileihin somepalveluja tarjoavaan yritykseen kohdistetun iskun avulla. Toinen mahdollisuus on, että iskun kohteena oli Youtuben työntekijä, jolla on pääsy käyttäjien tileille.