Puhelinhuijareiden keinot kovenivat – nyt soitellaan poliisilaitosten numeroista

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viranomaisten nimissä tehdyt huijausyritykset ovat olleet viime kuukausina yleisiä. Nyt huijareiden on paljastettu ottaneensa käyttöön uudenlaiset keinot kalastellakseen pankkitunnuksia.

Poliisin tiedotteen mukaan huijareiden puhelinsoittoja on näyttänyt tulleen eri poliisilaitosten vaihdenumeroista. Tekijät ovat siis ilmeisesti onnistuneet mukkaamaan omaa puhelinumeroaan nii, että se näkyy vastaanottajalle poliisin numerona.

Tapauksissa huijarit ovat esiintyneet esimerkiksi poliisilaitoksen talousrikostutkijoina. He pyytävät kohdehenkilöä kertomaan pankkitunnuksensa. Poliisi kuitenkin tähdentää, ettei todellinen poliisi kysyisi keneltäkään tämän pankkitunnuksia.

Saaduista huijaussoitoista pyydetään ilmoittamaan poliisille. Jos esimerkiksi omat pankkitunnukset on ehtinyt luovuttamaan epäillylle huijarille, tulee yhteyttä ottaa välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoittaa tapahtuneesta myös omaan pankkiin.