Suomalaisia mukana brittiläisessä agenttisarjassa – sarjassa vieraillaan Helsingissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen vakoojasarja Salainen agentti Harry Palmer ilmestyy tuoreeltaan kokonaisuudessa Yle Areenaan. Len Deightonin The Ipcress File, eli Aivopesu-kirjaan perustuvan sarjan taustalla on myös suomalaisia tekijöitä.

1960-luvulle sijoittuvassa sarjassa Joe Colen näyttelemä vastentahtoinen agentti ja entinen salakuljettaja Harry Palmer päätyy keskelle vaarallista maailmanlaajuista tehtävää. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Tom Hollander, Lucy Boynton ja Ashley Thomas.

Sarjan digitaalisia tehosteita ovat olleet mukana työstämässä suomalaiset Jani Teräväinen ja Petri Erkkilä linjatuottajanaan Jupe Louhelainen. Sarjassa myös vieraillaan Helsingissä, joskin kohtaukset kuvattiin jälkikäteen erikoistehosteiden avulla suomalaisen näköiseksi muutetussa Kroatiassa.

Harry Palmer -romaanien pohjalta on tehty aikaisemmin lukuisia elokuvia, joista useimpien pääroolissa nähtiin Michael Caine. Hahmoa on kuvailtu eräänlaiseksi James Bondin vastakohdaksi. Salainen Agentti Harry Palmer on katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa 8. huhtikuuta alkaen, ja Yle TV1 aloittaa sarjan esittämisen 22. huhtikuuta.