Nuori lehmä putosi lietekaivoon Kuopiossa – pelastuslaitos riensi apuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuopion Hautolahdella sijaitsevalla tilalla tapahtui tiistaina aamuyöstä yllättävä onnettomuus. Nuori lehmä, eli hieho oli innostunut karkaamaan aitauksesta ja pudonnut lietekaivoon.

Pohjois-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta aamuvarhain kello 04:50. Pelastuslaitoksen työntekijät työskentelivät Taimi-nimisen hiehon turvaan saamiseksi muutaman tunnin ajan. Lopulta eläin saatiin nostettua ylös lietekaivosta paikallisen pelastusaseman raivausautoa apuna käyttäen.

Taimi-hieho oli selvinnyt onnettomuudesta ilman vammoja, mutta oli koettelemuksen jäljiltä väsynyt. Taimi pestiin vielä pelastuslaitoksen työntekijöiden toimesta ja siirrettiin lopuksi lämpimäään sairaskarsinaan toipumaan tapahtumista.

– Taimi kiitti pelastajia kovalla ”ammuuu, ammuuu” äänellä, Pohjois-Savon pelastuslaitoksen twiitissä kuvailtiin.