New Mexico sallii kannabiksen viihdekäytön – osavaltion kuvernööri hehkuttaa videolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Mexico on liittynyt 18 osavaltion joukkoon, jossa on laillistettu kannabiksen viihdekäyttö. New Mexicon lisäksi käyttö on sallittu naapuriosavaltioissa ja koko Yhdysvaltojen länsirannikolla. Virkistyskäytön sallimisen uskotaan tuottavan runsaasti dollareita verokassaan.

New Mexicossa jokainen 21-vuotias ja sitä vanhempi voi ostaa jopa 57 grammaa marihuanaa virkistyskäyttöä varten. Ensimmäisen päivän myynti oli noin kaksi miljoonaa dollaria iltapäivään mennessä, U.S. News raportoi. Viime perjantaina tapahtunut muutos vaikuttaa oleellisesti lainvalvontaviranomaisiin, veroviranomaisiin, kaupallisiin viljelijöihin ja asukkaihin.

Kannabiskaupoissa perjantaina kierrellyt kuvernööri Michelle Lujan Grisham hehkuttaa, että laillistaminen antaa jättimäisen taloudellisen mahdollisuuden alueelle ja vastaa samalla ihmisten toiveisiin. Hän sanoo suoraan olevansa muutoksesta todella innoissaan.