Tänään on pannaripäivä – herkuttele rapeilla kauravohveleilla

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Torstaisin syödään perinteisesti hernekeittoa ja pannukakkua. Pannukakun sijaan voi paistaa myös vohveleita tai lettuja. Suomalaisen ruoan arvostus on noussut entistä korkeammalle maailmanpolitiikan vuoksi, joten miksipä ei käyttäisi kotimaista kauraa myös vohveleiden teossa?

Kaura on luontaisesti gluteenitonta. Maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa, että mitä tahansa kauratuotteita ei suositella keliaakikoille, sillä esimerkiksi tavanomaisiin kaurahiutaleisiin on voinut sekoittua viljely- tai valmistusprosessin aikana muita viljoja. Kauravohvelit sopivat suolaiseen ja makeaan herkutteluun.

Kauravohvelit

(noin 6 kpl)

5 dl kaurajuomaa

2 kananmunaa

2,5 dl kaurajauhoja

2,5 dl vehnäjauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

Paistamiseen:

öljyä tai voita

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kaurajuoma ja munat. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kuumenna vohvelirauta ja sudi paistopinnoille rasvaa. voita. Silikonisuti on tähän hyvä väline! Kauhaise taikinaa vohvelirautaan, laske kansi ja paina sitä hetki kevyesti, jotta taikina leviää kunnolla. Anna paistua, kunnes vohveli kullanruskea ja pinta sopivan rapea. Paista lopputaikina samoin. Vohvelit ovat parhaita heti paistamisen jälkeen.