Robottipoliisikoira partioi Pompejin raunioilla – etsii haudanryöstäjien tunneleita

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Italian Pompeijin kuuluisissa raunioissa törmäävät melko kirjaimellisesti muinaisuus ja nykyisyys. Tulivuorenpurkauksen yhteydessä lähes 2 000 vuotta sitten tuhoutuneen kaupungin suosituksi nähtävyydeksi muodostuneissa raunioissa partioi nimittäin nykyään robottikoira.

Pompeii Archeological Park on paljastanut ottaneensa käyttöön yhdysvaltalaisen Boston Dynamics- yhtyeen Spot-robotin. Koiraa muistuttavan robotin tehtävänä on muun muassa tutkia muinaisia rakennuksia vaarallisten rakenneongelmien varalta ja auttaa raunioiden restauroinnissa. Robotti kykenee myös tunnistamaan ja tutkimaan mahdollisia muinaisesineiden perässä olevien varkaiden kaivamia tunneleita.

-Haudanryöstäjien kaivamat tunnelit ovat usein vaarallisia. Robotin käytön myötä pääsemme niihin käsiksi huomattavasti nopeammin ja turvallisemmin, arkeologisen puiston johtaja Gabriel Zuchtriegeö kertoi tiedotteessa.