Äänestys: Suomen paras hostelli sijaitsee laivassa Turussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turun ammatti-instituutin Laivahostel S/S Bore on valittu Suomen parhaaksi hostelliksi vuonna 2022. Laivahostelli toimii Aurajoen länsirannalla historiallisessa, vuonna 1960 valmistuneessa entisessä risteilyaluksessa. S/S Boren historia on värikäs ja se toimi risteilyliikenteessä muun muassa Itämerellä ja Välimerellä aina vuoteen 2010 saakka.

Hostellitoiminta laivalla on alkanut vuonna 2011, samana vuonna, kun alus hyväksyttiin Museoviraston perinnealusrekisteriin. Vuonna 2015 Turun kaupunki keskitti hostellipalvelunsa Borelle ja vuodesta 2018 alkaen Bore on toiminut Turun ammatti-instituutin monialaisena oppimisympäristönä.

– Olen hyvin ylpeä nimityksestä. Kaiken koronakurimuksen keskellä hostellin ”miehistö” on tehnyt väsymättä hyvää työtä, josta heidät nyt näin hienosti palkitaan. Hostellina laiva on uniikki, mutta henkilökunta luo tunnelman, kertoo Boren hostellipäällikkö Sari Murtomäki-Eskelinen.

Valinnan on tehnyt Suomen Hostellijärjestö ry:n hallitus hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tulosten perusteella. Äänestys on ollut kaikille avoin ja ääniä annettiin yli 800.