Eva: Suomalaiset haluavat jatkaa etätöitä – suositus päättyi jo

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suuri osa suomalaisista haluaisi jatkaa etätöiden tekemistä myös etätyösuosituksen päättymisen jälkeen. Tämä käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan tuoreesta arvo- ja asennetutkimuksesta. Kyselyyn vastanneista vajaa viidennes vastaajista kannatti lähitöihin palaamista, kun taas 65 prosenttia vastusti ajatusta.

Etätöitä tehneistä 46 prosenttia haluaisi työskennellä jatkossa osittain etätöissä ja 50 prosenttia kokonaan etätöissä. Vain neljä prosenttia heistä tekisi mielummin pelkästään lähitöitä. Lähitöitä myös korona-aikana tehneiden asenteet erosivat suuresti etätöitä tehneistä.

Työpaikoilla tavalliseen tapaan pandemian aikana käyneistä vain kuusi prosenttia haluaisi työskennellä jatkossa pääosin etänä. Kyselyyn vastasi yhteensä 2 042 18-79 -vuotiasta henkilöä. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2-3 prosenttia kumpaankin suuntaan.