Vaasaan kelluva saunaravintola ja kylpylä – Saunaravintola Meri avataan loppukesästä

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva 1000-paikkainen Saunaravintola Meri avataan loppukesästä 2022. Kyseessä on mittaluokaltaan alueen suurin matkailu- ja ravintola-alan toimialaan kohdentuva investointi vuosiin. Aikuisten Sauna & Spa sekä huippukokki Hans Välimäen tähdittämä ravintola täydentävät trendikkäiden saunaravintoloiden valikoimaa.

Saunaravintola Meri eroaa Suomen muista vastaavista kohteista sillä, että se on kokonaan kelluva. Kelluvan saaren, saunan ja ravintolatoiminnan rakenteiden omistajana ja operaattorina toimii nuorten yrittäjien omistama Sisäsataman Terassi Oy. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Saunaravintola Meri
Saunaravintola Meri

– Olemme äärimmäisen innoissamme tästä seutua kansainväliselle markkinalle nostavasta vetovoimahankkeesta. Koronapandemian jälkeisen matkailun kulta-aikaan Vaasan seudulla on nyt todellinen matkailun lippulaiva ja ylpeyden aihe, sanoo Saunaravintola Meri toimitusjohtaja Tommi Mäki.

Ravintolan konseptoinnista ja menusta vastaa Suomen tunnetuin Michelin-kokki Hans Välimäki.

– Innovatiivisesti meren päälle kirjaimellisesti rakennettu ravintola on sinällään jo nähtävyys, mutta rento, perinteisestä eurooppalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa edustava Meri tulee erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin sekä laatulihoihin, Välimäki kertoo.

Hankkeen toteutuksesta ja suunnittelusta on vastannut muun muassa Helsingin Allas Sea Poolin ja Kuopion saunaravintola Saanan suunnittelussa mukana ollut Bluet. Kelluvat rakenteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii vaasalainen Rennova Oy ja talotoimittajana toimii Varfer Oy. Arkkitehtina Arkkitehtitoimisto Bäckman & Dunseath. Talosuunnittelijana Jodec Oy.