Suomalaiselokuva Metsurin tarina mukaan Cannesin elokuvajuhlille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiselokuva Metsurin tarina on valittu Ranskassa toukokuussa järjestettäville Cannesin elokuvajuhlille. Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on mukana tapahtuman kriitikoiden viikon ohjelmistossa.

Elokuvayhtiö Aamun tuottama Metsurin tarina kilpailee Ylen mukaan sekä Kriitikoiden viikon palkinnoista että parhaalle esikoisohjaukselle myönnettävästä Kultainen kamera -palkinnosta. Elokuva herätti kiinnostusta Cannesin elokuvajuhlilla jo vuosia sitten sen ollessa vasta käsikirjoitusvaiheessa.

Kainuussa kuvattu Metsurin tarina kertoo Jarkko Lahden esittämästä metsurista Pepestä, joka menettää lyhyen ajan vaimonsa, talonsa ja parhaan ystävänsä. Parempaan huomiseen uskova mies ottaa kuitenkin traagiset tapahtumat vastaan tyynellä optimismilla. Lahden ohella elokuvassa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Katja Küttner, Armi Toivanen ja Iivo Tuuri.

Ohjaaja Myllylahden käsikirjoittama Hymyilevä mies voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -palkinnon vuonna 2016. Metsurin tarinan Suomen ensi-ilta on 7. lokakuuta 2022.

 

https://www.instagram.com/p/CckSgxfNzQ1/