HS: Suomalainen sarjasyömäri vangittu – söi vuosikausia ravintoloissa maksamatta

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Sarjasyömäriksi tituleerattu 51-vuotias mies on piinannut suomalaisia ravintoloita vuosien ajan. Nyt mies on jälleen vangittu petoksista epäiltynä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Sarjasyömärin epäillään jättäneen maksamatta ruokansa ja juomansa viidessä ravintolassa viime syksystä pääsiäiseen saakka. Maksamattomien laskujen arvot vaihtelevat 93 eurosta yli 150 euroon. Poliisin mukaan mies myös löi tarjoilijaa, puhui tälle rasistisesti ja heitti palavan kynttilän yhdessä ravintolassa.

Kuulusteluissa mies myönsi syyllistyneensä petoksiin mutta kiisti pahoinpitelyn. Mies on syyllistynyt petoksiin ravintoloissa muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Lapissa 1990-luvulta lähtien. Hän vapautui edellisen kerran vankilasta ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2020.

Sarjasyömärin rikoshistoriaan mathuu myös laskun maksamatta jättämistä huomattavasti isompia rikoksia. Hän tappoi vuonna 1992 äitinsä täyttä ymmärrystä vailla. Vuonna 2008 hänet tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.