Kahdeksankiloinen peruna nousi maasta – ehkä maailman suurin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Doug-nimen saaneesta perunasta riittäisi syötävää useammallekin nälkäiselle. Uudessa-Sellannin Wellingtonissa maasta nostettu peruna nimittäin painaa hurjat 7,9 kiloa.

Donna ja Colin Craig-Brown olivat hoitamassa puutarhaansa, kun heidän kuokkansa osui johonkin isoon ja kovaan. Mullan alta paljastui jättiläismäinen peruna. Donna kuvaili juureksen ulkomuotoa lähes mutanttia muistuttavaksi.

Dougiksi ristitystä jättiläisperunasta on tullut syystäkin kuuluisuus pariskunnan maatilan lähellä asuvien keskuudessa. Kyseessä saattaa olla jopa maailman suurin peruna. Sen paino vastaa pientä koiraa tai useampaa pussillista normaalikokoisia perunoita.

Erikoisen tapauksesta tekee se, ettei pariskunta edes kasvattanut maallaan perunoita, ja Colin kuvaileekin jättiläisperunaa luonnon miellyttäväksi yllätykseksi. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan tämänhetkinen virallinen perunan painoennätys kuuluu Iso-Britanniassa vuonna 2011 löydetylle hieman alle viisikiloiselle perunalle. AP-uutistoimiston mukaan pariskunta on ottanut yhteyttä Guinnessiin selvittääkseen, onko Doug virallinen ennätyksen rikkoja.