Näissä Euroopan maissa eniten korttimaksuja – Suomi neljäntenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin Suomessa kuin muissakin Euroopan maissa suositaan yhä enemmän kortilla maksua käteisen sijaan. Konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin tekemän tuoreen selvityksen mukaan Suomessa muovirahaa käytetään Euroopan maista neljänneksi eniten.

Vuonna 2020 kortilla maksoivat eniten norjalaiset, keskimäärin 478 kertaa vuodessa. Toiseksi eniten korttia suosivat tanskalaiset 383 maksulla vuodessa, ja kolmanneksi eniten ruotsalaiset keskimäärin 366 korttimaksulla vuodessa. Suomen jälkeen eniten muovirahaa käytettiin Venäjällä, joka ylsi listan viidennelle sijalle.

Vähiten kortilla maksoivat bulgarialaiset, jotka vilauttivat kortti kassalla keskimäärin 30 kertaa vuodessa. Toiseksi vähiten korttimaksua suosivat romanialaiset noin 62 korttimaksulla vuodessa. Nihkeästi korttirahan käyttöön suhtauduttiin myös Italiassa, Kreikassa ja Saksassa.

Pohjoismaat ovat Suomi mukaanlukien käyttäneet jo pidemmän aikaa runsaasti maksukortteja. Suomi oli jo vuonna 2010 Euroopan kuudenneksi eniten korttimaksuja suosinut maa. BCG uskoo korttimaksujen vain lisääntyvän lähivuosina Suomessa.