Abban odotettu paluu ei jää pysyväksi: ”Se on tässä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen popyhtye Abba teki taannoin paluun 40 vuoden tauon jälkeen. Yhtye kertoi julkaisevansa vielä uuden Voyage-albumin ja tekevänsä virtuaalisia konsertteja. Fanien ei kuitenkaan kannata odottaa paluun jäävän pysyväksi.

Benny Andersson ja Björn Ulvaeus kertoivat The Guardian -lehden haastattelussa, ettei yhtye aio julkaista uutta musiikkia tai keikkailla tulevan albumin ja esiintymisten jälkeen. Abba lopettaa virallisesti toimintansa niiden jälkeen.

– Se on tässä… Sen täytyy olla, Andersson totesi.

Abban kokoonpanoon kuuluvat Agneta Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad. Sekä Ulvanues ja Fältskog että Andersson ja Lyngstad olivat aikoinaan naimisissa. Kumpikin pariskunta kuitenkin erosi yhtyeen ollessa vielä toiminnassa.

Vaikka Abba käytännössä hajosi vuonna 1982, kutsuttiin yhtyeen lopettamista tuolloin virallisesti vain tauolle jäämiseksi. Andersonin mukaan hän ei tuolloin sanonut yhtyeen tarun olevan lopssa, tai ettei Abba enää koskaan palaisi. Tällä kertaa lopettamispäätös on kuitenkin miehen mukaan lopullinen.